»Utile»Termeni şi condiţii

TERMENI SI CONDITII de utilizare a paginii www.webcar.ro

I. Prevederi generale

Aceasta sectiune contine regulile obligatorii aplicabile oricarei persoane fizice sau juridice, care foloseste serviciile oferite de pagina www.webcar.ro. Orice persoana care viziteaza site-ul www.webcar.ro sau se înregistreaza ca utilizator persoana juridica (dealer), se considera ca a luat la cunostinta si este de acord cu Termenii si conditiile de utilizare pe care le accepta fara rezerve asa cum sunt prezentate în cele ce urmeaza.

Aceste reguli sunt elaborate de catre proprietarul site-ului www.webcar.ro si vor putea fi modificate de catre aceasta fara consimtamântul si fara anuntarea prealabila a utilizatorilor. În sectiunea „Termeni si conditii” utilizatorii au la dispozitie si pot consulta termenii si conditiile în vigoare la momentul accesarii site-ului.

II. Prezentarea serviciilor

Furnizorul, NextCar GmbH, ofera servicii de publicare de anunturi pentru vânzarea de diferite tipuri de vehicule si alte servicii aferente vânzarii de vehicule, prin intermediul paginii www.webcar.ro.

NextCar GmbH este persoana juridica Germana, cu sediul în, Otto-Hahn Straße 13B, 85521 Hohenbrunn, OT Riemerling, Germania.

Pagina www.webcar.ro este moderata de catre furnizor prin intermediul operatorilor desemnati. Furnizorul ofera posibilitatea publicarii anunturilor pentru societati specializate în vânzarea de vehicule, denumiti „dealeri".

Anuntul este mijlocul prin care utilizatorii pot lansa spre publicare oferte de vânzare pentru vehicule pe pagina www.webcar.ro. Modalitatea si conditiile de publicare a anunturilor sunt prevazute la punctul V.

În prezentul act, termenul „vehicul” poate sa desemneze un autoturism, autoutilitara, autocamion, autobuz sau orice alt tip de autovehicul, precum si piese sau accesorii auto, servicii si lucrari aferente industriei auto, sisteme mecanice utilizate pentru transport, dupa caz.

III. Instrumente de cautare a informatiilor si legaturi cu alte pagini de web

Pagina www.webcar.ro contine legaturi cu alte pagini de web, trimiteri sau instrumente de cautare a informatiilor oferite de alti furnizori de servicii informationale. Astfel, NextCar GmbH faciliteaza accesul utilizatorilor sai la informatii considerate relevante si interesante, aplicatii publicitare oferite de alti furnizori. Potrivit art. 15 din Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, prin punerea la dispozitie destinatarilor serviciului sau a unor instrumente de cautare a informatiilor sau a unor legaturi cu alte pagini de web, NextCar GmbH nu raspunde pentru informatia în cauza si nu-si asuma vreo obligatie pentru continutul sau actualitatea respectivelor pagini de internet, decât daca caracterul nelegal al acestor informatii a fost constatat printr-o decizie a unei autoritati publice. Folosirea acestor pagini este supusa unor reguli de utilizare proprii, stabilite de operatorii respectivelor pagini, utilizatorii având optiunea, de a alege, pe proprie raspundere, sau de a refuza accesarea acestor pagini.

IV. Protectia proprietatii intelectuale

Continutul paginii www.webcar.ro (incluzând designul, fotografii, imagini, elemente grafice, desene, articole, anunturi, orice date, texte, materiale, programe si aplicatii, etc.), este protejata de legislatia privind proprietatea intelectuala. Prin urmare, este interzisa utilizarea, cu scopul reproducerii sau distribuirii, a oricaror materiale disponibile pe pagina www.webcar.ro, fara o permisiune scrisa si prealabila din partea NextCar GmbH.

Utilizatorii sunt de acord ca asupra anunturilor create, destinate sa fie publicate pe www.webcar.ro, sa transmita catre NextCar GmbH un drept neexclusiv de autor cu privire la copierea, traducerea, publicarea, republicarea, difuzarea precum si orice alta forma de expunere publica în cadrul www.webcar.ro.

V. Anuntul de vânzare

Pagina www.webcar.ro ofera servicii pentru o singura categorie de utilizatori, persoane juridice (dealeri), care vor încheia un contract scris  cu NextCar GmbH, obiectul contractului fiind reprezentat de abonamentul/conditiile negociat de fiecare dealer cu NextCar GmbH în vederea publicarii unui sau mai multor anunturi.

Abonamentele www.webcar.ro sunt negociate individual cu dealerii, includ numarul de vehicule ce pot fi postate pe www.webcar.ro, respectiv extraoptiuni de care dealerii pot beneficia, precum si conditiile financiare în care o pot face. Rolul extraoptiunilor este de a mari eficienta anunturilor standard, îmbunatatindu-le vizibilitatea în lista cu rezultatele cautarii si/sau oferindu-le o pozitionare mai buna.

Publicarea anuntului este gratuita. Prealabil publicarii unui anunt, utilizatorii accepta în totalitate si neconditionat regulile de utilizare a paginii www.webcar.ro descrise în prezentul act, aceasta acceptare fiind o conditie esentiala si prealabila publicarii oricarui anunt.   Utilizatorii care nu respecta regulile stabilite prin prezentul act, pot fi trasi la raspundere potrivit prevederilor acestuia.

Prin acceptarea prezentelor termeni si conditii, utilizatorii, cunoscând prevederile legii penale referitoare la falsul în declaratii, declara ca toate informatiile pe care le furnizeaza sunt reale.

Prin accesarea paginii www.webcar.ro dealerii îsi dau consimtamantul sa primeasca comunicari comerciale prin posta electronica.

Servicii suplimentare pentru dealeri. Pe langa extraoptiuni, dealerii pot beneficia de o serie de servicii suplimentare (gratuite sau contra cost) dupa cum urmeaza:

1. Banner cu reclame tintite catre anumite categorii de clienti (de exemplu, cei care cumpara Volkswagen Passat)

2. Link direct catre site-ul companiei

3. Site de prezentare separat, în cadrul www.webcar.ro

4. Cerere de e-mail (daca, pe moment, vizitatorii nu gasesc vehicule care sa corespunda anumitor criterii de cautare, pot cere ca www.webcar.ro sa-i anunte prin e-mail când un astfel de vehicul e adaugat în baza de date)

5. Operatiuni nelimitate (în premiera pentru România, www.webcar.ro ofera clientilor sai cu abonament un numar nelimitat de operatiuni, ceea ce permite un management flexibil al stocurilor de vehicule.)

Serviciile suplimentare enumerate mai sus sunt exemplificative si nu limitative si vor fi negociate si cuprinse în contractele încheiate între dealeri si furnizori.

Datele de identificare ale societatii NextCar GmbH sunt afisate la punctul II.

VI. Dreptul furnizorului de a modifica anunturile si de a bloca conturile utilizatorilor

Fiecare utilizator trebuie sa foloseasca pagina www.webcar.ro cu buna-credinta si este raspunzator în întregime de informatiile pe care le transmite si de tranzactiile pe care le efectueaza.

Furnizorul are obligatia de a publica toate anunturile care respecta prezentele reguli de utilizare si pentru care utilizatorul a achitat pretul aferent.

Furnizorul îsi rezerva dreptul de a modifica sau de a sterge, dupa caz, anunturile care:

  • Au un continut vadit ilegal, defaimator, amenintator, abuziv, vulgar, rasist, discriminator sau care ofenseaza în orice alt mod viata privata a unei persoane;
  • Nu permit identificarea utilizatorului în baza datelor furnizate; sau datele furnizate sunt false;
  • Sunt postate în numele unor alte persoane, fara consimtamântul acestora, furtul de identitate pedepsindu-se conform legilor în vigoare;
  • Contin materiale cu virusi sau alte programe care sunt create sa distruga, întrerupa sau sa limiteze functionarea oricarui echipament IT;
  • Contin materiale protejate prin drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala, incluzând drepturile la intimitate si viata privata, drepturile de imagine si utilizarea imaginii unei persoane în public si publicitate, în afara cazului în care utilizatorul este proprietarul acestor materiale sau dovedeste ca a obtinut acordul proprietarului sau titularilor de drepturi de a posta materialul;
  • Au orice alt continut ilegal, promoveaza activitatea ilegala sau încalca drepturile legale ale altor persoane;
  • Datele vehiculului nu sunt conforme cu realitatea (pretul, datele tehnice si pozele).


Prin modificare furnizorul înlatura sau schimba o parte a anuntului care contravine prevederilor prezentelor Termeni si Conditii. Modificarea poate fi efectuata numai daca partea din anunt care contravine prevederilor prezentului act nu este un element esential al anuntului.

NextCar GmbH îsi rezerva dreptul de a bloca în orice moment si fara notificare prealabila conturile utilizatorilor care nu respecta aceste reguli, termenii si conditiile de utilizare a acestui site, sau care perturba sau interfereaza în orice mod cu operatiunile tehnice ale furnizorului.

Furnizorul îsi rezerva dreptul de a modifica în orice moment conditiile de utilizare a  paginii, de aceea, utilizatorii trebuie sa verifice regulat aceasta sectiune, pentru a fi la curent cu aparitia unor eventuale actualizari.

Pe lânga blocarea conturilor utilizatorilor care nesocotesc termenii si conditiile de utilizare a paginii, furnizorul va sesiza de îndata organele competente în fiecare caz în care se constata ca s-au efectuat operatiuni neautorizate asupra acestei pagini, incluzând dar fara a se limita la: utilizarea abuziva, utilizarea frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii în vederea comercializarii lor, blocarea accesului, etc.

În toate cazurile de stergere/modificare a unui anunt, pentru care s-a achitat pretul aferent, utilizatorul va fi notificat despre cauzele care au determinat furnizorul sa modifice/stearga respectivul anunt. În caz de modificare/stergere a unui anunt pentru motivele mai sus aratate, utilizatorii nu au posibilitatea de a solicita restituirea pretului achitat pentru anuntul în cauza.

VII. Clauza de neraspundere

NextCar GmbH nu îsi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate în cadrul anunturilor publicate pe www.webcar.ro. Utilizatorii paginii www.webcar.ro înteleg si îsi asuma întreaga responsabilitate pentru continutul materialelor postate, NextCar GmbH neputând fi trasa la raspundere pentru veridicitatea informatiilor publicate de catre utilizatori.

NextCar GmbH nu garanteaza ca pagina www.webcar.ro este fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul foloseste aceasta pagina pe riscul propriu, NextCar GmbH fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea paginii.

Furnizorul nu poate garanta ca Pagina www.webcar.ro va fi disponibila neîntrerupt. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea anunturilor sau întreruperea afisarii acestora din cauze ce exced în orice mod controlului sau si nici pentru pagubele pe care utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.

VIII. Comunicari si reclamatii

Utilizatorii sunt invitati sa trimita comentarii, note, sugestii, observatii sau raportari privind incalcarea unor reguli de utilizare a paginii la adresa [email protected]

Utilizatorii pot folosi aceasta adresa de mail si în cazul în care se considera vatamati in drepturile lor printr-un act al furnizorului.

Furnizorul va raspunde în maxim 10 zile la toate sesizarile care sunt întemeiate si care contin datele de identificare ale expeditorului si descrierea adecvata a cauzei la care se refera.

Orice reclamatii referitoare la publicarea, modificarea, întreruperea afisarii  unui anunt vor fi rezolvate numai daca furnizorul este informat de catre utilizator în cel mult 3 zile de la producerea evenimentului care constituie obiectul reclamatiei.

Utilizatorii se pot adresa de asemenea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, prin accesarea link-ului: www.anpc.gov.ro.

IX. Legea aplicabila

Raporturile juridice nascute din prezentul act între furnizor si utilizatori sunt guvernate de legislatia româna, în special de OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorului, Legea nr. 365/2002 privind comertul electronic, OG nr.130/2000 privind protectia consumatorilor la încheierea si executarea contractelor la distanta, Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Orice litigiu care are ca obiect o disputa aparuta în legatura cu Termenii si Conditiile de utilizarea a paginii www.webcar.ro, care nu poate fi rezolvata în mod amiabil, urmeaza a fi solutionata de instantele competente din Cluj-Napoca, competenta pe care utilizatorii o accepta în mod expres prin luarea la cunostinta si acceptarea acestor Termeni si Conditii.